čtvrtek 11. září 2008

HP 6735s - blesková [recenze]


Tohle je takový malý experiment. Protože jsem teď ve spěchu a stresu, nemám možnost napsat článek plný květnatých přívlastků. No a proto vznikla tato blesková recenze.
Pevně věřím, že zde najdete vše potřebné bez zbytečného zdržování. Takže k věci:







Konstrukce
Pevná, nic se nikde neviklá, nevrže, neprohýbá (zatím)

Povrch
Matná černá na většině ploch, přesto se lehce matlá. Lesklé plochy-tlačítka touchpadu, rámeček okolo klávesnice, kryt repro, rám displeje.

Displej
Odpovídá ceně, žádné zázračné barvy, nic moc černá, lesklý-vcelku dobře koukatelný. Odlesky jsou patrné také díky lesklému rámu.

Klávesnice
Nikterak výrazně se neprohýbá, nejvíce asi na pravé straně-řádově desetiny mm. Dobrá odezva, příjemné psaní.
Je v prohlubni-ergonomie, nehrozí její "obtisknutí" na displej.

Touchpad
Synaptics, bezešvý v prohlubni, reaguje dobře.










Zahřívání
Žádná extrémní tepelná ložiska, nejvíce se asi zahřívá levá opěrka, nic obtěžujícího. Zespodu není moc průduchů, větrák pravděpodobně nasává klávesnicí (z odposlechu).









Zvuk
dostatečný výkon, průměrná kvalita, nepříjemné výšky-nutno léčit ekvalizérem, stereo. Neergonomicky umístěné jacky v přední hraně.

Světýlka
Kontrolka zapnutí a tlačítko wi-fi/bluetooth (obojí se zapíná a vypíná současně) v tlačítku, může obtěžovat v noci (při sklopeném displeji patrný odraz). Indikát wi-fi svítí neustále-oranžová=vyplý, modrá=zaplý.
Dioda informující o činnosti HDD v přední hraně je dobrý nápad, na můj vkus opět trochu moc svítí v noci. Při nabíjení svítí oranžově kroužek okolo napájecího konektoru.









Výkon
Netestováno

Instalace Windows XP
V BIOSu nutno přehodit HDD ze SATA do IDE režimu. Překvapivě příjemné grafické prostředí, možnost použít touchpad pro navigaci (v BIOSu to vidím prvně).

BTW : Jubilejní 50tý článek. Heureka!

edit : na žádost přidáno foto brašny, který je součástí balení

8 komentářů:

  1. Ahoj, můžu se prosím zeptat, jestli je součástí balení notebooku nějaká brašna? A jestli ano jak vypadá popř třeba nějaké foto? Díyk moc :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, foto brašny jsem přidal. Omlouvám se, že jsem vynechal takovou poměrně zásadní věc (HP brašny k notebookům moc často nedává :-).
    crtec

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj, precital som podrobne Tvoje profesionalne skusenosti s HP6735s, mam ho mesiac, som spokojny az na to, ze originalny ovladac na Touchpad ma nejak poblbnute EdgeMotion. Kurzor vacsinou skace ako chce, neda sa tato funkcia vypnut, ani odinstalovanim a preinstalovanim dalsich inych ovladacov. vies mi s tym prosim poradit? dik! divinec@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, takový problém jsem nezaznamenal, ale pokud to není v ovladačích, zvážil bych reklamaci - vypadá to na HW problém.
    Hodně štěstí při řešení.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj...chtěla bych se zeptat...světýlko které je nad čtečkou karet bliká modře...mám ale problém...při spuštění to notebooku dlouho trvá a světýlko má oranžovou barvu..nemůžu zjistit,co ta oranžová znamená..dík za pomoc..

    OdpovědětVymazat
  6. Čau, tak to opravdu nemám tušáka. IMO umí notebook bootovat i z pam. karty a žluté světlo může znamenat, že prohledává čtečku za účelem zjištění přítomnosti nějakého paměťového média.
    Sám už tento notebook nemám, ale čtečka karet by měla jít vypnout v BIOSu, tak zkus jestli pak bude start rychlejší.

    OdpovědětVymazat
  7. prosim vas, ako sa da na tomto booku vypnut touchpad tak, aby reagoval len na pohyb, nie na klikanie?!?
    diky

    OdpovědětVymazat
  8. Koupil jsem tento předražený šrot.Jsem zvyklý na HP,a tak mě tot velmi zklamalo.Nedoporučuji!!!

    OdpovědětVymazat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails