sobota 11. října 2008

La Phaze - je novinka fakt mirákl? [hudba]

La Phaze jsou punkeři jako prase. Ne punkeři jako že by hráli punk, tíhnou především k breakbeatu, drum and bassu a junglu. Jejich přednes je mimořádně energický bla bla bla. Jak jsem ale proboha přišel na to, že to sou punkeři? Inu těmle svěžím větrum z Francie není nic svaté. Na předchozím albu Fin De Cycle [2005] to předvedli dostatečně, hodně se zde experimentovalo s elektronickou kytarou a díky tomu si je jen těžko spletete. A kytara má v jejich hudbě pořád svoje nenahraditelné místo. Krom toho francouzština je v tomhle typu hudby extrasupermegacool.
Miracle je vyklidněnější, méně drum and basso-hip-hopový, více melodický, méně elektronický a...punkovější (viz. numero 11 - No Backyards). Jo a abych nezapomněl, voni dokonce umí i zpívat a docela dobře. Ale to se prostě musí slyšet.
Nebudu tady rozebírat jednotlivé singly, ale moje nejoblíbenější (dubovky? Můžu to tak pojmenovat? Znalci nechť mě s gustem zjezdí v diskusi) jsou Roof on Fire a trošku dojáček Little Face.














Treklist :
01. Miracle
02. Le Chant des bombes
03. Devil Game
04. La Langue
05. La Cause
06. Peine de vie
07. Roof on Fire
08. Little Face
09. Ŕ table
10. Fičvre de l'exil (We Comin' Rougher)

Klasika z alba Fin De Cycle


Nemůžu sem nedat svojí čerstvě nejoblíbenější novinku

2 komentáře:

  1. Caooo chci se zeptat kdy bodou hrat la phase v cechach zatim sem na nich byl ve franci a spanelsku,myslim si ze to je docela skoda ze je nekdo nepozve do CR protoze to je husta kapelka co hraje Jungle Punk... dikk bartmix@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Zdar, doporučuji sledovat jejich ofiko stránky http://www.laphaze.com/site/category/concerts
    Jinak v minulosti vystupovali například na Rock for People, letos tam podle všeho bohužel nebudou http://www.rockforpeople.cz/hradec-kralove/potvrzeni-interpreti/
    každopádně když kouknu na ostatní interprety, rozhodně to bude stát za návštěvu.
    Zkus sledovat ostatní fesťáky, třeba budeš mít nakonec štěstí.

    OdpovědětVymazat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails