sobota 30. srpna 2008

Připravte se na nové ADF [hudba]

Už mě nebaví u každého interpreta psát, že nové album je jiné, než předchozí. U Asian Dub Foundation je to ale rozhodně na místě, protože v jejich složení proběhla taková rošáda, až to ve mně zpočátku vyvolalo obavy.
Odešel můj hlubokohlasý oblíbenec MC Spex (pravděpodobně chystající sólovku), kterého nahradil Al Rumjen, původně působící v kapele King Prawn, jejichž texty v mnohém připomínají filozofii ADF. Skončil také vynikající baskytarista Dr.Das. Naopak návrat ke kapele zažil MC Aktarv8r.
Takže jaké je nové album Punkara? Nové hlasy, texty tradičně brojící proti společenským neduhům a zvuk v mnohém připomínající původní ADF, nyní však méně syntetiky a více kytar. V žádném případě nemohu napsat, že bych byl zklamán, když vezmu v úvahu, jaké personální změny proběhly.
Hned v úvodu vás zpraží breakbeatový nářez Superpower, následovaný o něco pomalejším Hořícím plotem (Burning Fence). Breakbeat můžu, takže první dva singly si mě okamžitě získaly.
Má ale cenu to poslouchat dál? Rozhodně. Po dvou klidnějších tracích přijde SKAkavý Ease Up Ceaser, S.O.C.A. ve vražedném tempu s ženským vokálem, kytarový Target Practice.. Mohl bych psát do konce, protože tu v podstatě neexistuje výrazně slabší skladba. No a tak by mělo vypadat vyladěné album, ne?
Pokud je pro vás Spexův hlas nenahraditelný, pak budete mít pravděpodobně smíšené pocity, zkuste se ale zaposlouchat do textů a nemyslete neustále na ty staré ADF. Možná budete nakonec příjemně překvapeni.
Wiki








Tracklist:

1. Superpower
2. Burning Fence
3. No Fun
4. Speed Of Light
5. Ease Up Caesar
6. S.O.C.A.
7. Target Practice
8. Living Under The Radar (Ghostplane)
9. Altered Statesmen
10. Bride Of Punkara
11. Stop The Bleeding
12. Awake/Asleep

Burning Fence z nového alba Punkara


Fortress Europe zahraná ještě v původním složení

DNB klasika Flyover

1 komentář:

  1. Pro mě mnohem lepší album než předchozí Tank ve které bylo dost přesamplované. Punkara přitvrdila, přidala víc kytarových zvuků na úkor samplů a ADF znějí více jako ve svých začátcích (ikdyž ne stejně). Nepřítomnost Spexe až tak nevadí, Rumjen je víc než důstojná náhrada. V této nové sestavě viděno na Colours of Ostrava 2009. Naprosto sqjelý koncert, hodina a půl utekla až moc rychle. ADF-Punkara 8,5/10

    OdpovědětVymazat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails