pondělí 29. září 2008

HP 6735s - [recenze]


Po předchozí bleskové recenzi vám přináším článek poněkud obsáhlejší, doplněný o nově zjištěné skutečnosti a skutečné zjištěnosti. Fotky možná doplním časem, část jich najdete právě v recenzi předchozí.








Konfigurace
CPU : Athlon 64 X2 @ 1,9 GHz
Displej : Lesklý WXGA, 1280 x 800, 15,4"
Grafická karta : ATi Mobility Radeon HD3200
RAM : 2048 MB
Pevný disk : 250 GB, 5400 rpm, SATA
Konektivita : WLAN, LAN, Bluetooth, modem
Webkamera s VGA rozlišením
Hmotnost 2,5 kg

Obsah balení
Notebook (překvapivě)
Baterie
Napájecí adaptér
Brašna
CD s manuálem

První pohled
Na první pohled působí 6735s až stroze luxusně. Žádná zbytečná tlačítka a hromady světýlek. Povrch je převážně matně černý doplněný o lesklé černé plochy, což vytváří dojem, že máte co dočinění se zařízením minimálně o třídu vyšším.

Konstrukce
Zásadních konstrukčních nedostatků jsem si prozatím nestihl všimnout. Žádné výrazné prohýbání a zpracování je ve své třídě překvapivě kvalitní. Panty displeje jsou příjemně tuhé, zavírání je realizováno podobně jako u modelu 530, tedy žádná mechanická západka či magnety, celý mechanismus je uložen právě v pantech. Vítám také absenci "uspávacího čudliku", který z pětsettřicítky vyčníval a po zavadění o tento kousíček gumy se notebook okamžitě odebral do říše snů.

Displej
Ve své třídě pochopitelně neoslní rozlišením ani podáním barev, dovoluji si tvrdit, že patří spíše k průměru. Jeho povrch je lesklý, odrazům se proto nevyhnete. Naštěstí je lze účinně eliminovat díky dostatečnému podsvětlení. Pak je problémem hlavně lesklý rám.

Klávesnice
Díky svému matnému šedému povrchu lehce kontrastuje s kryty. Odezva je příjemná, jak jsme mohli být zvyklí z modelů 530 a 550. Rozložení kláves je více méně obvyklé, potěší zejména klasické umístění klávesy Ctrl v levém dolním rohu (mě osobně by funkční klávesa na tomto místě vyloženě iritovala). Co se týče prohýbání, to je nejvýraznější na pravé straně, přestože se jedná řádově o desetiny mm, takže skutečně nic vážného.

Touchpad
Touchpad je zapuštěn v prohlubni opěrky, odezva je v pořádku, jen občas zapomenu druhý prst někde v růžku (což díky absenci výraznějšího přechodu není problém) a zapříčiním nějakou tu nepřesnost.

Zvuk
Integrované repro je oproti modelu 530 znatelně lepší. Malinkatý mono repráček byl nahrazen překvapivě výkonnými stereo reproduktory, jejichž hlavním neduhem jsou občas nepříjemné výšky, od kterých si můžeme částečně pomoci použitím ekvalizéru.

Zahřívání
Při běžné práci má povrch řekněme příjemné teploty, v zátěži už je to ovšem o něco horší. Programem Everest se mi podařilo během kopírování z externího disku naměřit na procesoru 75°C. Nejvýraznějšího zahřívání jsem si všiml u levé opěrky a plastu nad odvodem teplého vzduchu. Na spodní straně je minimum větracích otvorů a po bližším prozkoumání jsem došel k názoru, že přívod chladného vzduchu bude pravděpodobně v levé části klávesnice.
Ventilátor o sobě dává vědět zejména v zátěži, jinak je úroveň vydávaného hluku zanedbatelná.

Informační diody
Notebook naštěstí nedisponuje přehršlí informačních světýlek a barvy těch použitých jsou vcelku vkusné (tyrkysová/oranžová), přesto mohou tyto indikátory občas obtěžovat a to zejména při práci ve tmě. Tlačítko pro bezdrátové připojení svítí z neznámého důvodu neustále (oranžová=vypnuto, modrá=zapnuto).

Ostatní detaily
Nenápadnou, ale o to praktičtější funkcí je HP 3D drive guard. Zařízení je díky integrovanému akcelerometru schopno rozpoznat pád a v takovém případě dočasně odstavit pevný disk, aby nedošlo k jeho poškození. Tato funkce je k dispozici pouze pro instalovaný pevný disk, nelze ji přenést například na připojený externí.
POZOR : Je bezpodmínečně nutné nainstalovat software ze stránek HP, jinak tato funkce není k dispozici!
Co rozhodně potěší je počet USB portů, ten se oproti modelu 530 zvedl o dva, k dispozici tak máte čtyři úesbéčka. A to se vyplatí.

Instalace XP
V BIOSu musíte přepnout disk ze SATA do IDE režimu. Grafické prostředí BIOSu je překvapivě komfortní a pro navigaci je možné použít i touchpad nebo myš.

Zhodnocení
HP 6735s je výborný notebook pro firemní nasazení i studenty, díky výhodnému poměru cena/výkon/kvalita. V dané cenové relaci rozhodně nezklame, dokonce si troufám tvrdit, že většinu z nás příjemně překvapí a rozhodně si při práci na něm nebudete neustále připomínat, že se jedná de facto o spotřební zboží.

Klady
+ zpracování a vzhled
+ výkonná grafická karta
+ velikost a váha

zápory
- umístění audioportů
- zahřívání v zátěži

62 komentářů:

  1. Prosím tě a jak je na tom s výdrží?

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím tě docela dobře, pokud je podsvětlení displeje na maximum, výdrž je lehce přes 2 hodiny, pokud na minimum, přiblíží se ke třem (2:57). Stačí takhle nebo mám vyzkoušet nějaké konkrétní situace?

    OdpovědětVymazat
  3. Cus, prosim jak je na tom s hrami typu Call of Duty 4 , nebo MOH Airborne?? Diky za odpoved...jinak tvoje recenze mi hodne pomohla pri rozhodovani uz se rozmyslim mezi timto a jednim Acerem ale asi tenhle zvitezi...

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, prosim jak je tento NB s hrami typu Call4 nebo MOH Airborne diky...PS: moc diky, pomohl jsi mi s recenzi pri vyberu

    jozka.1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Píšeš že displej není nic moc. Mám tomu rozumět že je opravdu špatný a nebo se na něj dá koukat. Nechtěl bych si kazit oči, takže nebudu nastavovat příliš vysoký jaz. Jak je na tom tedy s průměrným jasem?

    OdpovědětVymazat
  6. Tak předně, na výkon a hry jsem ho zatím netestoval, ale mám to v plánu (snad o tomto víkendu).
    No a k tomu displeji-jeho kvalita je adekvátní ceně. Měl jsem na mysli hlavně podání barev a hloubku černé. Na průměrný jas se na to dá koukat dobře, problém je (jako u většiny lesklých LCD) když svítí za vašimi zády, to jsou pak ty odlesky rušivé i na nejvyšší úroveň podsvětlení. Trochu to kazí taky ten lesklý rám. Pokud to z recenze vyznělo tak, že je displej nic moc, pak se omlouvám, určitě je srovnatelný s konkurencí typu ASUS (když kouknu přes rameno kolegovi) ;-) Prostě neurazí ani nepřekvapí.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem zvedam na tu recenzi o hrach a vykonu:))) Uz se moc tesim

    jozka.1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Tak co cece?? Zkousel jsi ty hry?? Diky za odpoved:))

    jozka.1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Milý jožko,
    bohužel jsem zatím neměl čas (když se podíváš na článek výše, jistě ti dojde, že řeším problém mnohem závažnější).
    Notebook není zařízení určené ke hraní a kdo tvrdí opak, půjde do pekla :-) Já sám jsem jej zatím ke hraní nepoužil a nevlastním originál 3D FPS, na které bych tyto možnosti otestoval.
    Abych však uspokojil touhu veřejnosti, o nějaký test (minimálně benchmark) se v dohledné době hodlám pokusit. Neslibuji však konkrétní datum ani čas.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den
    Také by mě zajímalo jak NB zvládá hry ale v první řadě bych se rád dozvěděl odkud jste kupoval.... Našel sem ho totiž vždy bez brašny a to mě celkem vadí.. Předem děkuji.

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den,
    bohužel zatím žádnou hru nemám, kamarád má S.T.A.L.K.E.R., tak na ni čekám. 3D Mark 06 se mi na tom nepodařilo rozběhat, program prostě nefunguje. Nevím proč.
    Kupoval jsem u M-Soft Jihlava, Brašna by snad měla být součást balení, jen ji možná někteří neuvádí..

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj,sháním ovladač sp 39032.exe na touchpad.Nejde mi stáhnout ze stránek HP.Máš ho? a je možné ho vzít od tebe?dík...

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, tady je http://bagruj.cz/wkz3uqj3ht54/sp39032.rar.html

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj,
    s tímto notaskem jsem zatím spokojen, ale trošku mi vadí, že točící se disk (CD,DVD) v mechnice velmi citelně s notebookem vybruje :( Jak jste na tom všichni, co ho již máte? Jestli se u toho mého nejedná o nějaký defekt...
    Míra P.

    OdpovědětVymazat
  15. Máš pravdu, mechanika dělá docela kravál :-) Ale neřekl bych, že výrazně víc než u jiných notebooku podobmé cenové kategorie.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj,zakoupil jsem zde recenzovaný notebok HP6735s,ale mám zcela odlišné parametry než které popisuješ: procesor Sempron 2,0GHz RAM 1,0GB a pevný disc má jen 120GB jak je to prosímtě možné? Dík

    OdpovědětVymazat
  17. Jak bylo v jedné Svěrákově hře "Ano to je možné" :-)
    Pravděpodobně jsi zakoupil jinou verzi, tento notebook se vyrábí v několika konfiguracích. Projdi si třeba nabídku CzechComputeru, hádám, že tam máš Visty, ne?

    OdpovědětVymazat
  18. Jojo,je tam ofic.Vista,ale je dost pomalý a notebok mám od T-mobile.To jsem netušil že je více variant ve stejném označení.Můžu si nechat zvětšit RAM i když je v záruce? A k té mechanice:je opravdu hlučnější,hlavně u načítání se to doslova rozvybruje.

    OdpovědětVymazat
  19. RAM se dá zvětšit poměrně jednoduše a bez ztráty záruky. Je dobré vědět, kolik tam máš modulů, pokud dva, budeš se jednoho muset nějak zbavit.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj hezká a docela i vtipná recenze. Chci si koupit http://www.alza.cz/hp-compaq-6735s-d97840.htm

    Chtěl bych se zeptat jak je to s grafikou. 3200 HD jsem našel test v 3Dmarku05 od 1700-3300b. Mohl by jsi prosím otestovat svůj NTBK? Mnohokrát děkuji, Honza

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj, otestovat bych jej nemohl. Rád bych, ale nemůžu. Nějak jsem neměl štěstí, 3D Mark se mi prostě nerozběhne, hry které jsem měl půjčené jsem nerozchodil (kódy byly registrované). Pokud máš nápad na nějaký test či demo, poděl se a já to zkusím.
    Bohužel jsem neměl půl dne na to, abych zjistil, proč mi 3D Mark nejede :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Nejde ti ani 05? Mě taky občas nechodí no :( Takže to chápu, jinak nenapadá mě, jen tedka na foru jsem slyšel že někdo zkusil call of duty 2 na 800x600 to bylo nehratelné... ovšem tam hodně záleží an ostatním nastavení .. takže nevím :(

    OdpovědětVymazat
  23. Zdravím
    Výsledky by měli být o trochu nižší než v tomhle testu (kvůli silnějšímu procesoru použitém v testu)
    http://www.czechcomputer.cz/art_doc-2EA1745E2A37B71DC1257456006CBCA3.html

    Na vytvoření představy určitě stačí

    OdpovědětVymazat
  24. Na vytvoření milné představy určitě ano !!!
    Tohle je ona grafika, ne to co tady linkuješ...
    http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2008/hp-compaq-6735s-tmobile

    OdpovědětVymazat
  25. Díky za odkaz s výkonnostními testy. Jinak bych doporučil trochu zapracovat na vyjmenovaných slovech ;-)

    OdpovědětVymazat
  26. Vyjmenovaná slova mě nikdy nešla..
    Jinak čtu fóra, koukám kde se dá a 6735s jsem chtěl už skoro kupovat, ale co jsem se dočetl to mě stávají vlasy hrůzou :-(( A fakt jsem už hodně špatnej z toho co vůbec vyrábí za noťasy, že si to vůbec dovolej..

    OdpovědětVymazat
  27. Ale kolego, podělte se.. Nás zajímají i ty špatné stránky. Co zejména vás nejvíce zklamalo? Mne naposled zklamalo mlčení Applu ohledně vadných nVidia grafik v MB Pro.
    Pro mne osobně je 6735s spotřebák na překlenutí doby, než si pořídím macbook (ty nové jsou absolutně úúúžasné). Každopádně za tu cenu jsem neočekával žádný zázrak a přesto překvapení bylo poměrně příjemné. Beru to jako věc, prostředek.. Kdybych si kupoval notebook tak, aby mi absolutně vyhovoval, nespíš bych se nedoplatil. Těch 10 tis. je tak akorát, jen ještě kdyby v ceně byly Win XP :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Tak u tohodle HP bych to vyděl takto.. pochybná grafika a procesor, nevim proč tam cpou vůbec jakýkoliv menší hdd než 320gb... (cenově je všechno podobné.) Taky bych oceni třeba 16GB SSD disk +320HDD, další co tak funkční podtatkování, případně integrovanou a neintegrovanou grafiku (mac pro :-) ) váhu do 2,5kg, výdrž tak kolem 3h :-) Aneb 8 článková bateri a alespon 7200mAh :-)
    Bohužel tohle spnuje NTBK tak za 60 :-)) Přitom cena komponentů je (pokud budu hodně šetřit 5000) Aneb kdyby se to narvalo do HP 6735s tak super ;) Já uvažuju o eMachines za 7000 je hroznej ale papírově výkon není špatnej dle meho nazoru, případně HP, Nebo acer 5620G-2A2G32Mi s 2400XT. Jak už jsem řekl videl bych v ntbk radeji C2D a klidne i GForce.. Jinak Snad všechny jabka super, novej PRO bezva bomba krutopřísnej vožech, jen ta cena :-) A taky má svoje mouchy.. co se dá dělat :) Mimochodem mac air bez CDromky je docela vtipnej, tu mechaniku tam taky mohli nekam narvat...

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj , mohl bys prosím popsat instalaci xp podrobněji ? má se po instalaci XP přepnout ten režim zpět na sata ?

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, zkusit to můžeš, dá se to kdykoli změnit. Já vše nechal tak jak to je, ale podle mého po instalaci SATA ovladačů by vše mohlo jít i v tomto režimu.. Je to jen teorie, bohužel pracuji, takže nemám možnost to okamžitě vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  31. diky , takže stačí jen přepnout ten režim vložit dvd s XP , nabootovat v BIOSU a potom normálně nainstalovat ? a kde pak seženu ovládače slyšel jsem že se to musí stahovat nějak z amerických HP stránek ?

    OdpovědětVymazat
  32. Přesně tak to je. BTW : Notebook nemá BIOS, ale EFI ;-)
    Jinak ovladače jsou normálně i na českých stránkách HP a není s tím sebemenší problém.

    OdpovědětVymazat
  33. Zdravím, notebook již nějaký ten pátek mám a jsem s ním nadmíru spokojenem. Mám na něm Win XP SP3 a beží hezky a rychle. Na notebook pravdileně hrajy Call of duty 4 a to na rozlišení 1280x800(s nejmenšími detaily) a vše běhá v pohodě.(FPS 30-40). Jinak z ostatních her např. Mirrors Edge jelo v pohodě na témže rozlišení. Jediný problém byl s Crysis, kdy u nejnižších detajlů i rozlišení bylo FPS na 10-15 a to je už nehratelné.

    Notebook můžu všem doporučit.

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, prosimtě jen jedna otázka...Rozjela bych na tomhle noťasu The Sims2???

    OdpovědětVymazat
  35. Sims 2 by podle specifikací neměly dělat problém :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Děkuji moc za odpověď ;-) Jinak když uz tady píšu, tak uvažuju že si koupim tenhle, nasla jsem ho na gigacomp.cz za 10 000, tak jestli třeba není ve stejné cenové relaci a parametrově stejný jiný noťas od jiné značky, acer, asus atd...Martina...

    OdpovědětVymazat
  37. Upřímně, ASUSu a Aceru moc nefandím - Aceru pro mizernou kvalitu a ASUSu pro mizerný servis (z okolí mám zkušeností víc než dost a ASUS jsem sám měl).
    6735s je poměrně hlučný a dost se zahřívá, lepší je 6730 s Intel procesorem. V dané cenové relaci bych se být tebou podíval na HP550, které má kvalitní konstrukci, rozumný výkon a poměrně dobrou výdrž na baterii.

    OdpovědětVymazat
  38. A abych nezapomněl - i na HP550 běhají Sims 2 plynule ;-)

    OdpovědětVymazat
  39. Takže mám zůstat u HP jo...No prvně sem chtěla ten HP 550, ale někde sem četla recenzi, no a že neni moc na hry, spíše na kancelářské věci...Tak sem se koukla na ten HP 6735s, má lepší grafiku...Tyjo no tak teď už teda nevim který...Tady je odkaz http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/42595-hp-550.html a můžeš si tam najít i ten 6735s...No dejme tomu že mám 10 000 a buď HP 550, nebo HP 6735s....Babo raď :D

    OdpovědětVymazat
  40. prosim, prosim odepises? Koukam tady zvedave kazdou chvili co mi poradis...Martina

    OdpovědětVymazat
  41. Martino, já nejsem žádný guru, který pozná, co potřebuješ.
    Upřímně - můj názor je ten, že notebook na hry není. Oba tebou vybrané notebooky nemají příliš výkonné procesory (HP 550 bych s Celeronem M rozhodně nebral). Naproti tomu 6735s je v zátěži poměrně hlučný.
    Upřímně - je pro tebe velký problém připlatit si ty 2 tisíce? Za tu cenu bys mohla mít HP 6730s s novou grafikou od Intelu a Core 2 Duo procesorem, který je v současné době tím nejlepším, co lze v notebooku mít.
    Napiš mi, na co budeš notebook převážně používat a jak často bude přenášen a třeba ještě na něco přijdeme.

    OdpovědětVymazat
  42. Díky za odpověď...Bohužel limit mám do 10 tisic :( A ten noťas budu mít převážně na věci do školy, takže word a programy na programování, C++ a Delphi, jestli víš o co de...No a jinak trvám na tom abych rozjela ty sims...Hlučnost mi nevadi, nemůžu čekat od nejlevnějších notebooku žadny luxus že...Do školy ho vozit nebudu, takže ho budu mít doma, nebo max u přítele o víkendu...Já bych asi brala ten 6735s....Martina

    OdpovědětVymazat
  43. V tom případě si ho klidně vem - víš do čeho deš, znáš pro i proti. Myslím, že tvému účelu poslouží.

    OdpovědětVymazat
  44. Takže souhlasíš se mnou....To jsem ráda...Budu ho mít ale až za měsíc...Pak ti určitě napíšu jestli jsem udělala dobře nebo ne :D Už se ho nemůžu dočkat...

    OdpovědětVymazat
  45. Jak nastavim podsviceni displaje,aby baterie víc vydrzela?Reaguji na první clanek.

    OdpovědětVymazat
  46. Je to na klávesnici - klávesa Fn + nějaká z Fkových kláves v horní řadě se symbolem sluníčka (z hlavy to teď nevím). Pokud to nejde, tak chybí nějaký ovladač :-)

    OdpovědětVymazat
  47. Čaute, koupil sem ho mladý. Má s RM70 tzn. Turion a za cenu 10.395,- v mironetu s 20L sudem piva je to fáááágt pohoda. Na to psaní a net. Vám stičí i nějaký Celeron, ale já bych už jednojádrové procáky nechtěl. Navíc za verzi s Celeronem zaplatíte tak max o 1500kč míň a máte tam obstarožní 3100 grafickou kartu. Jinak jsem taky názoru, že notes není na hraní her, ale zahrál jsem si na něm posledního Command and Conquar a byl sem strašně překvapenej jak dobře to šlapalo... Jo teplota procáku kolem 80 stupňu, ale šasi se nijak extrémě nezahrívá. Za daný love je to vcelku dobrá investice. Asi bych nevolil jinak. Nové procesory a podvozek PUMA je ok. Jo jen ten displej je otřesnej, ale vzhledem k tomu, že jsem žádnej notes ještě neměl tak nemůžu srovnat. Naštěstí na úkor baterie se dá s tím podsvícením něco dělat :))) kdo si chce občas zapařit, ať neváhá. Grafika je fakt dobrá. Zpracování taky. Škoda toho displeje, ale jak jsem už psal za ty prachy:))))))) ňamJirka

    OdpovědětVymazat
  48. Je fakt, že ta HD3200 na většinu her v pohodě stačí, zvládne i ty novější, ale noťák pak funí jak lokomotiva. Raději bych už bral model 6730s, který je postavený na Intelu. Akorát ta cena už není lehce přes 10 tis., ale je nutné si připlatit trochu víc.

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj! Koupil jsem si ho předevčírem, vše jsem v pohodě nainstaloval, jen s webkamerou mám problém - za 1) jí nemůžu vůbec spustit, i když jí mám normálně rozpoznanou a nainstalovanej ovladač od HP a za 2) jakmile začnu instalovat HP Webcam, kousne si mi pokaždý instalačka... Dokáže někdo poradit? Díky...

    OdpovědětVymazat
  50. hoj hoj, chci se zeptat jen na nazor odborniku, bude velkej rozdil v rychlosti pocitace mezi timhle zihadlemk v turion x2 nebo athlon x2, asi v 2.0 Ghz verzi?? Myslim, ze athlon ma vetsi cache, ale nemam s tim zkusenosti.. kazdopadne ve verzi athlon je notas citelne drazsi, tak jestli to ma cenu si priplatit... zatim bych tam nejspis hodil xp, casem 7, o vistach ani moc neuvazuju...notas spis na medialni vecicky, filmy a tak, hry moc nehraju... poradi nekdo?? diky moc... vik

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj, máte někdo zkušenost se snížením hlučnosti tohoto notebooku? Pomůže například instalace win7 namísto vist nebo různé podložky a doplňkové chlazení? Děkuji za jakoukoliv pomoc.

    OdpovědětVymazat
  52. Tak instalace Win7 místo Vist pomůže každopádně (když už ne notebooku, tak uživateli určitě) :-D

    Ale vážně - nemyslím, že instalace W7 hlučnost sníží, mě ten notebook hučel i s XP. Chladící podložka také produkuje určitou úroveň hluku a vzhledem k tomu, že 6735 nemá zespodu moc průduchů si nemyslím, že k ochlazení výrazně pomůže (moje spekulace, jestli má někdo z okolí chladící podložku, tak si ji puč a zkus to).
    To AMD prostě šíleně topí, IMO s tím moc neuděláš.

    Můžeš také zkusit notebook reklamovat, za zkoušku nic nedáš a třeba ti to vezmou.

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj, mám tento notebook a chci ho přeinstalovat na windows 7, ale na stránkách hp nemaj k tomuto OS ještě ovadače, stačili by ovladače, třeba z Visty?

    OdpovědětVymazat
  54. Nevím jak na tom Win 7 s ovladači je (zda jsou použitelné ty z Visty), ale IMO by to jít mělo, už Vista si dokáže většinu ovladačů vyhledat sama, takže Win 7 by neměly být výjimkou.
    Určitě bych instalaci zkusil (nemáš-li nějaká cenná nezálohovatelná data). Dej pak zprávu, jak to dopadlo ;-)

    OdpovědětVymazat
  55. Nespokojen, jelikož NB nemá záklapku, lehce se do něj dostane předmět..Po pár měsících užívání se už skoro ani nedovírá a je tam velice velký rozptyl, když ho postavíš do brašny (asi 0,8cm)Proto tam lehce zapadne nějaký předmět..třeba jako mně...spadla mi tam tužka a když jsem vzal NB z brašny, koukal jsem, že mám na půl display..v záruce mi to nevzali, protože prý de o mechanickou závadu..
    NB má pak velice nekvalitní šaši..lehce se prohýbá a láme se..
    Celkově má skvělý výkon, je našláplý ,ale co se týče vzhledu --> hrůza..např. klávesnice + touchpade..na klávesnici se mi během 2 mesíců udělaly světlá místa z toho, jak sou klávesy používané..to samé touchpade..úplně mu zmizla ta krásná černá barva a uplně se "sjel"...strašněj NB..víckrát bych si HP nekoupil!Takový problémy, co s ní mmám..hrůza

    OdpovědětVymazat
  56. Jojo, bohužel zhruba po roce mohu potvrdit. Ke všemu praskl kryt u klávesnice v místě, kde očividně k mechanickému namáhání nedochází. Příště už jen hliníkový MacBook Pro.

    OdpovědětVymazat
  57. Ja mam dané HP už skoro 1,5 roka(verzia s QL 1,9 GHz) a chvala bohu ešte nič neprasklo. Grafika nie je zlá ale naozaj pri dlkšom hraní možno použit vetrák na sušenie rožkov prípadne v horšie vykurenej miestnosti ako dodatočné vykurovacie teleso XD.
    Momentálne rozmýšlam nad pokusom povysávať vetráky čos hadam mierne zmenší hlučnosť i ked nie moc.
    Dalšia možnosť hardwerová ako znížit hlučnosť by mohla byť výmena procáka za RM TDP 31W QL 35W oproti C2D ziadna slava ale oproti QL úspora okolo 10% Rozdiel by nebol taký výrazný keby AMD prešlo na 45nm na rozdiel 65

    OdpovědětVymazat
  58. Dobrý den, nechci nějak pohoršovat specifikace, nebo výkon tohohle notebooku, ale mám takový problém, větráček beží doslova "Jako o život" nevím si s tím rady, někdy mám pocit jakoby měl bod varu, prosím pomozte, nevím si s tím rady :( Děkuji za pochopení

    OdpovědětVymazat
  59. Zdravíčko, jak ho máte dlouho? Možnosti jsou v podstatě dvě:
    1. Výdech větráku je zanesený prachem a nedochází tak k dostatečnému chlazení. V takovém případě doporučuji rozebrat, VYNDAT VENTILÁTOR a vysát. Vyfoukat stlačeným vzduchem obvykle nestačí.
    2. Závada v teplotním čidle nebo se prostě součástky přehřívají v důsledku mizerného chlazení. Mně tenhle notebook taky dělal slušný kravál.

    OdpovědětVymazat
  60. děkuji za radu určitě to vyskouším

    OdpovědětVymazat
  61. Dobrý den,
    můžu poprosit o radu, zda ho lze připojit k televizoru HDTV? V příručce nic není a dle portu se mně zdá, že to asi nepůjde... Předem moooc děkuju.

    OdpovědětVymazat
  62. Tu su ovladače: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=3687622&lang=cs&cc=cz&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3687621

    OdpovědětVymazat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails