středa 7. ledna 2009

Jak aplikovat ochrannou folii na displej [howto]

Dnes jen taková rychlovka. Na jednom zahraničním fóru jsem se dozvěděl informaci, kterou považuji za natolik zajímavou, že se o ni musím podělit.

Někteří z vás už jistě někdy aplikovali ochannou fólii na displej mobilního telefonu, iPhonu, možná i notebooku. A většina z vás bezpochyby moc dobře ví, jak je neskutečně otravné, když po nalepení zjistíte, že pod fólií zůstaly ostisky nebo částečky prachu, nedejbože bubliny (popřípadě bubliny vzniklé v důsledku nalepení moc velkých částic bordelu).
Velkovýrobci tuto věc řeší jednoduše, mohou si totiž dovolit nalepovat ve vakuu. My nešťastníci bez vakuové místnosti však nemusíme zoufat. Trik je naprosto jednoduchý - nalepujte v parní místnosti! Že se vám nechce tahat notebook či telefon do sauny? Nevadí, stačí se zavřít do koupelny, pustit horkou vodu a počkat, až se důkladně vyčištěný displej zamlží. V tomto okamžiku je možné začít s nalepováním které tak přinese daleko lepší výsledky. Tento postup bude fungovat pravděpodobně jen na fólie, které mají silikonovou přilnavou vrstvu (tedy většina v současné době používaných).
A bonus nakonec. V důsledku velké vlhkosti vzduchu klesne většina prachových částic, takže tento postup napomáhá zabránit opětovnému zaprášení displeje v průběhu nalepování! A to se vyplatí!

2 komentáře:

  1. určitě využiju:) stará fólie na founu se mi už po dvou letech trochu loupe

    OdpovědětVymazat
  2. Chytré, ale nemyslím si, že by to vlhko dělalo moc dobře mobilnímu telefonu, notebooku...

    OdpovědětVymazat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails