pátek 20. června 2008

Moby - Last Night [hudba]

Moby, vlastním jménem Richard Mellville Hall (praprasynovec Hermana Melvilla, autora Moby Dicka-odtud ta přezdívka) vydal v březnu album s Názvem Last Night. Pojďme se tedy podívat, oč jde.
Moby je známý DJ a hudební všeuměl, který má na jednu stranu svůj osobitý rukopis, zároveň však velice rád experimentuje. Nová deska je v některých skladbách pochopitelně podobná předchozí tvorbě, což rozhodně není na škodu-je to pořád ten starý Moby jak jsme si ho oblíbili. Deska se nese v rytmu downtempa a pomalejší taneční hudby připomínající místy osmdesátá léta. Experimentuje se s breakbeatem a hip-hopem. Po downtempovém úvodu Ooh Eah následuje jednoznačný hit I Love to Move In Here, jehož video mne osobně sice nenadchlo, ale přesto jej přikládám níže. Přeskočíme rovnou ke čtvrté skladbě s názvem Everyday It's 1989 která mi okamžitě svým vokálem připomněla song In This World. Výborná taneční záležitost. Přes downtempové Live For Tomorrow a Alice se přeneseme k opravdu velmi pomalému Hyenas (těžká romantika), abychom byli opět rozehřáti následujícími třemi a následně znovu zchlazeni posledními čtyřmi skladbami.
Někomu tato koncepce nemusí vyhovovat a možná na něj bude album celkově působit neuceleně, ale v době moderních technologií není změna pořadí tracků zase takový problém.
Podle mě jednoznačně "must have" deska každého příznivce Mobyho.

Tracklist
01. Ooh Yeah
02. I Love To Move In Here
03. 257.zero
04. Everyday It's 1989
05. Live For Tomorrow
06. Alice
07. Hyenas
08. I'm In Love
09. Disco Lies
10. The Stars
11. Degenerates
12. Sweet Apocalypse
13. Mothers Of The Night
14. Last Night



Lift Me Up, hit z předchozího alba Hotel

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails