sobota 7. června 2008

Postavím si iMac [howto]

Tak nějak jsem neměl do čeho píchnout, přemýšlím jak se zabavit. Oko mé modravé padlo na nefunkční CRT monitor, jehož design mi nepřišel až tak předpotopní. LCD displejů mám nadbytek, co takhle vyměnit katodovou obrazovku za displej a do ušetřeného prostoru umístit zdroj, osazenou mikro ATX desku a nějaký ten pevný disk a mechaniku? Stejně jako to před lety měly známe počítače Apple iMac G3.
Já samozřejmě nehodlám instalovat hackintosh ani podobný systém, prostě si chci postavit "vše v jednom PC".
Práce započaly již někdy minulý týden. Trvalo hodně času, než jsem rozhodl, jak součástky poskládat. Zvažoval jsem umístění základní desky nastojato, s porty nahoru případně do boku, ale žádné řešení se mi z prostorových či jiných důvodů nezamlouvalo. Nakonec vše bude vypadat tak, že zdroj bude dole, nad ním základovka. Přístup k jejím konektorů a rozšiřujícím kartám realizuji odklopnou zadní částí. Disk nainstaluji poblíž LCD v přední části a o umístění mechaniky ještě popřemýšlím. Jakékoli nápady vítám.
V tuto chvíli pracuji na uchycení displeje a zařezávám podkladový plech k základní desce. Dále musím vymyslet, jak uchytit zdroj (přišroubovat k plastu nebo na něj udělat plechový držák).

Místa habaděj









Tady bude zdroj a na něm deska









Odřezání zadní části bruskou Dremel300









Kýho výra, to je díra! Přístup bude dozajista bezproblémový.









Zkouška umístění LCD a zdroje










Uvidíme jak dlouho mi nová hračka vydrží. V případě, že bude stavba pokračovat, budu přidávat další fotky. Třeba tím někoho inspiruji.

2 komentáře:

  1. hodně dobrej nápad, jak využít crtčko a ušetřit si ještě místo na stole:-)

    OdpovědětVymazat
  2. No tak nevim jesli ušetřit (přeci jen víc místa ušetří LCD a bedna někde pod stolem), ale dík za chvalozpěvy, pokusím se to dotáhnout do konce ;-)

    OdpovědětVymazat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails