středa 18. března 2009

Bílé lži ze Spojeného království [hudba]


White Lies je poměrně nová kapela z Británie. Produkují údajně alternativní rock a když jsem poprvé slyšel singl To Lose My Life, připadalo mi to trochu jako Depeche Mode evolution. Po detailnějším poslechu jsou srovnání s Joy Division či například The Killers vcelku trefná.
Taková malá mimotematická vsuvka: Máte stejně jako já pocit, z Británie pochází nejvíce talentovaných hudebníků? A teď nemyslím klasické MTV rychlokvašky, ale opravdu kvalitní muziku, kterou si rádi poslechnete ještě za rok/dva/pět. Jako příklad bych uvedl Stereo MC`s, o kterých už jsem taky psal.
I když psát o White Lies jako o nováčcích možná není tak úplně košer - klucí do toho začali řezat už v roce 2005, ale pod názvem Fear of Flying. A protože jim tento název nepřipadal dost dobře padnoucí, změnili jej léta páně 2007 na White Lies. Chtěli tak podle vlastních slov vyjádřit nejen změnu stylu, ale také stádium jakési zralosti. A jak moc zralí jsou, zjistíte z nového alba To Lose My Life, z něhož si můžete poslechnout i pilotní singl se stejnojmenným názvem. Pro mě je to rozhodně hit, co je to pro vás můžete napsat v diskusi.
Album jsem si pochopitelně stáhl zadarmíko a na černo, dokud to ještě naše zákony umožňují, ale až mi jejich agent poskytne kontakt, tak muzikantům rozhodně pošlu něco málo na pivo - buďme taky trochu fér.

Majspejs
Ofiko web
Držkokniha

Slíbený song


No a pro doplnění ještě přikládám naživo hraný song s optimistickým názvem Death.

2 komentáře:

  1. Vy jste ale trdlo! V profilu máte napsáno, že vaší oblíbenou knihou je Haruki Murakami - "Kavka na pobřeží". Ale ono se to správně píše s "f" - čili "Kafka na pobřeží". Opravte si to, vy trapáku. (Btw. toho Yeatse vám tedy nevěřím...)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, opravím si to - jsme jen lidé, chybička se vloudí a kvůli tomu se snad hned nemusíme titulovat. Ano, Yeats se mi líbí a pokoušel jsem se číst Poems i v originále, ale moje znalosti angličtiny bohužel nedostačovaly. Ale věřit mi ho samozřejmě nemusíte :-)
    Profil je dost neaktuální, vrhnu se na to co nejdříve.

    Pro příště bych poprosil psát k tématu, protože podobný offtopic znovu nezveřejním.

    OdpovědětVymazat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails