středa 10. prosince 2008

Brains - jak zní maďarští rastamani [hudba]

Když jsem nedávno psal o La Phaze, rozplýval jsem se nad tím, jak si vyhrají s kytarou. Brains tvoří v podobném stylu a elektrická kytara je v jejich hudbě opět poměrně hojně zastoupena. Stejně jako u La Phaze se jedná o breakbeat říznutý vším možným (čuchám čuchám ragga a drum and bass). Co mě totálně rozsekalo jsou ty VOKÁLY. Maďaři jsou rastamani jak ruka a to myslím smrtelně vážně, stačí kouknout na videa.
Původně jsem chtěl psát o jednom ze dvou alb - HuManual (2006) nebo Top Shotta (2008), nakonec jsem se však rozhodl upozornit na celou tvorbu téhle povedené partičky. 
Můžu zodpovědně napsat, že za poslední týden mi ve sluchátkách skoro nic jiného nehrálo. Umělecká kvalita videí příliš na výši není, ale tady hlavně o co? No o muziku, jasně ...


We Play z alba HuManual (dal jsem to sem hlavně kvůli té hezké slečně, takže se na to podívají i muži, které jinak tahle hudba nepřitahuje. Jsem to ale liška podšitá.)


We Come Fi Rock z letošního Top Shotta


Wining opět z alba HuManual

1 komentář:

  1. musím uznat že jsem na ně narazil až nyní--ve svých 26letech... ale teda nářez.!!! výborné pecky..prostě věc co vás nenechá sedět na židli..adamitto

    OdpovědětVymazat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails