pátek 2. května 2008

Foobar2000 [software]

Každý z nás si jistě na PC občas poslechne nějakou hudbu. ovšem valnou většinu pravděpodobně během přehrávání nezajímá spektrometr ani jiné vizualizace a podobné zbytečnosti, kterými přesto tento produkt také disponuje. Alespoň já chci kvalitní zvuk a jednoduchý a přehledný přehrávač. A ten jsem právě ve Foobaru našel. Dlouhou dobu jsem používal též velmi kvalitní Winamp, ale chtěl jsem zkusit něco nového a Foobar mne oslovil nejvíce.
Foobar narozdíl od ostatních "media playerů" nepodporuje přehrávání videa, ani nenabídne tuny skinů. Je to prostě jednoduchý přehrávač, kladoucí důraz na kvalitu zvuku a jednoduchost ovládání. A svou úlohu zastává více než dobře. Kromě standardních formátů disponuje také kodeky pro Ogg Vorbis, MPC či bezestrátový FLAC (případně APE, tedy Monkey's audio, pro ten je však třeba kodek doinstalovat). Mohu zodpovědně prohlásit, že Foobar2000 disponuje nejefektivnějším řešením playlistů, s jakým jsem doposud měl tu čest. Jednotlivé seznamy jsou totiž vyvedeny ve formě záložek. Nemusím tedy pokaždé otevírat jiný playlist z určitého umístění, ale prostě kliknu na záložku. Snazší už to snad ani být nemůže.
Výčet předností ovšem zdaleka nekončí. Přehrávač umí konvertovat hudbu do všech běžnějších formátů (plugin), funkcí ReplayGain lze docílit jednotné hlasitosti přehrávání všech skladeb, a zajisté potěší jednoduché nastavení rozmístění jednotlivých prvků.
Kdo už má načtených pár článků, pravděpodobně tuší, jak to dopadne.
Ano, uvedený program je zdarma! Za tuto neskutečnou cenu získáte přehrávač, který je sice jednoúčelový, zato však svou práci odvede na jedničku. A to se vyplatí ...

Operační systém : Microsoft Windows XP, XP 64-bit, Windows Server 2003, Vista
Hardwarové nároky : Vycházejí z HW nároků podporovaných systémů

Interface, nastavení vzhledu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails