středa 21. května 2008

The Prodigy [hudba]

A aby čtenáři tohoto weblogu kulturně nekrněli, mám tu další čerstvou informaci ze světa hudby. Po instrumental triphopu v podání Portishead vás ovšem hodlám nakrmit soustem podstatně tužším.
Britská hardcore/rave/techno partička experimentátorů The Prodigy, ve složení Liam Howlett (geniální skladatel, dj a klávesista), Keith Flint (tanečník, "zpěvák" a především maskot) a Maxim Reality (vlastním jménem Keith Palmer, Master of Ceremonies, neboli zkráceně MC), zahráli v rámci koncertu v Birminghamu 17. května pár nových, doposud neslyšených skladeb. Spekuluje se, že by mohlo dojít k vydání nového alba, což jako posluchač mj. elektronické hudby kvituji s povděkem.

A kterýže song rozpoutal vlnu spekulací? Jmenuje se Warrior's dance a je to breakbeatový elektro nářez v typickém Prodigy stylu, ve kterém se kapela stylově vrací ke svým kořenům.
Kvalita obrazu není zázračná, jedná se o záznam jednoho z návštěvníků, ale nám jde především o zvuk...


A tady ještě jeden ze starších singlů, Poison, hráno opět živě (Phoenix festival, 1996) ;-)

2 komentáře:

  1. no, nakonec jsem s tím novým albem docela spoko, tak šedesát na čtyřicet..:P

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych mu dal tak 50% a to hlavně za Warrior`s Dance, protože neslyším žádný posun dále a když budu chtít, tak si prostě pustím staré dobré Prodigy, ale ne tohle. Ta absence vokálů je pro mě dost velký problém, Maxima mám rád :-)

    OdpovědětVymazat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails