pondělí 13. července 2009

David z Chebu prodává iPhone, dějství šesté


Seriál o tragikomicky nešikovném podvodníkovi mi přinesl nebývalou návštěvnost, chtěl bych proto poděkovat všem, kteří o mě twittli, blogli nebo jinak informovali. Ale ještě není všemu konec. Minule jsem dal čtenářům možnost, aby rozhodli, co napíšu Davidovi příště. 62% (37 z 59 hlasujících) rozhodlo, že se mám pokusit dojednat osobní schůzku na území Velké Británie. Jak to dopadlo se nyní dozvíte.
To ale není všechno - hodlám také poodkrýt Davidovu pravou identitu.


Přestože to možná vypadalo, že o víkendu jsem si dával voraz, alespoň jednou denně ode mě dostal David e-mail. Bylo potřeba udržet jeho pozornost a navnadit ho na ještě větší úlovek.
Z minulého článku se dalo vyčíst, jak moc tlačil Dave na pilu, musel jsem ho před víkendem trochu usměrnit..

"Ahoj,

to muset být chyba, já domluvit přes telefon, že platbu provést úterý, protože ještě nevědět, kolik iPhone 3GS 32GB objednat.
Já napsat až vědět počet jednotek a potom domluvit podmínky.

Pozdravy
"


Nějak se s tím nakonec smířil (i když asi dost neochotně). Škoda, že jsem ho neměl na drátě :-)


"Ahoj,

Děkujeme za Váš mail.
Souhlasíme s tím, že byste provést platbu na úterý.

Jsme vám posílali 7 jednotku Apple iPhone 3G S 32 GB
Takže laskavě vrátit zpět k nám s platbou detail jakmile provést platbu v úterý, takže se můžeme lodi 7 jednotku Apple iPhone 3GS 32 GB.

I čekají vaši poštu.

Pozdravy
"


A nyní ta očekávaná chvíle - přesná specifikace počtu odebíraných kusů. To bude kšeft!


"Ahoj,

já kontaktovat přátelé a my chtít 20 iPhone 3GS 32GB. Kolik platit za 20 jednotek? Máte dost iPhone?
Pozdravy
"


Napoprvé David odepsal něco dost nesrozumitelného, vypáčil jsem z něj cenu až dalším e-mailem. Tak tedy tohle mi přišlo v odpověď:


"Ahoj,

Děkujeme za Váš mail.
Ok, protože jste nákup 20 jednotky v hromadných se dostanete 2 jednotky zdarma. Celková peníze na 20 jednotka Apple iPhone 3g s 32GB v ceně je sleva 6000Euro.
A o platbě máte dovolit zaplatit 50% peněz a kdy budete dostávat Apple iPhone 3G S 32gb na prahu nebo kanceláře vám pak vyplatí zůstatek (50%) okamžitě.

Takže laskavě vrátit zpět k nám s platbou detail, abychom mohli loď z telefonu hned zítra ráno.
I čekají vaši poštu.

Pozdravy
"

Škrt. Nejdřív nabízel dva zdarma k pěti iPhonům a stejný počet zdarma teď nabízí k osmnácti. 300 Euro za kus oproti původním 114ti! Měl jsem zůstat u sedmi. Nevadí, budu přeci platit jen 50% předem, to znamená 3000 Euro (zhruba 78 000 Kč). Pochopitelně by nic neposlal a tenhle balík by mu spadl do kapsy. Každopádně teď přišel čas na dotaz, který jste vybrali.
Co třeba osobní setkání v Evertonu?
Nemusel bych platit loď ani pitomýho a ušetřil tak jistě balík.


"Ahoj,
to skvělá nabídka, platit 50% až potom! Já ale nechtít platit loď ani pitomýho, moje kamarádka pracuje v Everton jako au-pair.
Může ona vyzvednout iPhone osobně?

Pozdravy
"


Kdo si myslel, že Dave se bude vykrucovat, ten se nespletl:


"Ahoj,


Děkujeme za Váš mail.
Opravdu pochopit o čem mluvíš ale Apple iPhone 3G S 32 GB budou dodávány z našeho ústředí a tady je níže uvedenou adresu.

Sídlo firmy: 220-224 West Road
Město: Westcliff NA MORI
Stát: ESSEX
PSČ: SS0 9DE

Země: Spojené království


A pokud o námořní poplatky jsme tu, která bude platit poplatky lodní ne ty, neexistuje žádné jiné vyúčtování zahrnuty znovu. a 20 jednotka Apple iPhone 3G S 32 plus 2 volné jednotky se nyní s FedEx. takže se nemusíte starat o námořní poplatky budeme platit, že.

Takže i čekají vaši platbu detail zítra ráno, abychom mohli lodi Apple iPhone 3g S 32GB zítra ráno stejně.

I čekají vás mail.

Pozdravy
"


Jasně že se vykroutil (i když mailu bylo po překladu hodně špatně rozumět), všivák jeden. Ale jestli si myslí, že mu to jen tak projde, tak to ani omylem. Kamarádka totiž úplně náhodou bude mít cestu do Basildonu, což je jak na potvoru jen 20 km od "Westcliff NA MORI". A vezme si ještě další 3 iPhony 3GS 32 GB za neuvěřitelně nízkou cenu! Suck it!


"Ahoj,

kamarádka v pátek navštíví Basildon, to jen 20 km od Westliff. Ona chtít 3 iPhone, takže vy připravit 23 iPhone na vyzvednutí ve středu na adrese


Sídlo firmy: 220-224 West Road

Město: Westcliff NA MORI

Stát: ESSEX

PSČ: SS0 9DE

Země: Spojené království


Měl bych poslat kontakt na kamarádka?

Pozdravy "

Jasně že se David zase vymluví, ale tentokrát už mu asi opravdu řeknu, že ho mám celou dobu na háku. Nemůžu psát donekonečna o jednom mamlasovi, který je tak strašně mizerný podvodník, až to tříská dveřma.
Ale počkejte chvilku, neslíbil jsem vám v úvodu nějaké pikantní informace z Davidova soukromí? Tak tady jsou!


Chytrému napovím, ostatním to napíšu: David je skutečně z Nigérie, odpovídá tomu IP adresa v hlavičce e-mailu.
Adresa v Británii na kterou chce peníze poslat je naprosto nedůležitá, Dave si totiž vybere peníze v teplíčku domova, v Nigérii! Jak to udělá? Já mu pošlu (resp. nepošlu :-) ) kód MTCN nebo číslo převodu - v ten okamžik může peníze vybrat kdokoli kdekoli na světě bez ohledu na to, jak se jmenuje a na jakou adresu odesilatel částku původně poslal. Stačí znát jediné číslo.
Stejně jako já Davida kontaktoval také Honza Rybář a vylákal z něj "jeho ID card" (britská obdoba naší občanky). Dave je co se týče Photoshopu snad ještě větší nemehlo, než když se pokouší někoho podvést.

3 komentáře:

  1. nemůžu napsat nic jiného než mazec :D

    OdpovědětVymazat
  2. Na takového blbce jsem taky narazil... nabízel mě supervýhodné iPhony uplně nové ale ani nereagova na moje otázky. Prostě odeslal to co po mě chtěl a potřeboval.

    OdpovědětVymazat

Prosím, odesílejte své komentáře po zralé úvaze, ve formě adekvátní vašemu věku a dosaženému vzdělání.
Odlišný názor vítám, musí být ale vyjádřen kultivovaně a hlavně musí být k věci.

Related Posts with Thumbnails